Alle bilder er min copyright

mandag 28. mars 2011

Mandagstema - Vårlig

Våren
har ikke kommet så langt ennå
her jeg bor
Men i helgen hadde jeg besøk
av stæren
i hagen
og det er jo et sikkert vårtegn


For mere Mandagstema klikk her

Sign of spring
Starling in my garden

21 kommentarer:

Joop Zand sa...

A very nice picture Leonora, good work again.

greetings, Joop

Arnhild sa...

Flott bilde av stæren! Gøy med alle nye observasjoner av trekkfugler:)

Virginia sa...

Starlings are so pretty (ours look exactly the same... as they were imported from England to the US) but they are KILLING OUR ECOSYSTEM.

sigh. I'm harboring a bit of Starling related bitterness.

Lovely photo, though.

Virginia sa...

It is an interesting story though. Some guy in the 1800s decided that he wanted to populate Central Park in NYC with all of the birds that were ever mentioned in Shakespeare's plays. Unfortunately, the Starling population exploded (and is continuing to grow at a rapid pace) and the Starlings are killing off native species.

Although, I do have to say, I rather enjoyed watching the Starling and Pigeon battles when I was downtown.

Arnhild sa...

Hei igjen, og takk for alle dine hyggelige kommentarer:)

Joda, som Kathrine sier; "en kan ikke akkurat putte det i lommma"..., men du verden så kjekt det er å ha en 500mm når en ellers ikke kommer tett nok innpå. Og heldig var jeg som fikk tak i et brukt (ett år gammelt) til halv pris. :)

Koselig at du likte revebildet, og om du klikker på "rev" under mine etiketter så kan du se alle bildene jeg fikk av den. Flaks hadde jeg den dagen, var egentlig på tur til Isterfossen for å se etter fugler den dagen også, og møtte den på veien dit. Det var sprettkaldt, -28 og hadde vært kaldt lenge. Tror egentlig den var kjempesulten for den var veldig tillitsfull i noen minutter. Virket som den hadde lyst til å komme helt bort til meg, og det var ikke mye om å gjøre..4-5 m.bare. Synd jeg ikke hadde med noe mat, for da hadde jeg sikkert klart å oppholde den litt lengre. Men et minne for livet ble det, og jeg skalv av spenning mens det sto på. Klarte ikke å holde kameraet rolig heller, så kvaliteten på bildene kunne ha blitt veldig mye bedre...

Ha en fortsatt strålende dag! :)

Malys krok sa...

Flott bilde av en kjær gjest! Stæren er et flott og sikkert vårtegn! -Margit-

Arnhild sa...

Nei, enig med deg. Er veldig skeptisk jeg også, men dette objektivet hadde jeg så sinnsykt lyst på, og 4-5000 kr. spart er mye penger. (som kunne brukes til annet fotoutstyr..hehe)

Fant annonsen på foto.no, og der er det for det meste seriøse folk vil jeg tro. Selger hadde en godt etablert profil der, og i tillegg til tlf-samtale så fikk jeg et veldig godt inntrykk. Hadde ikke noe kjennskap da, men Bjørn Jacobsen som jeg kjøpte det av, er mannen til blogger Linn Jacobsen "Linn's fotodagbok"..De er begge seriøse og dyktige fotgrafer,...så der var jeg heldig igjen :)

Inge sa...

Se det er et rigtigt forårstegn.. :-)

Anonym sa...

Åhh vilken fin bild! Staren är då ett säkert vårtecken :)
Ha en bra dag!

Petunia sa...

Stæren er et godt tegn på våren. Jeg har ikke sett noen her enda, men jeg tror ikke det skal mange dager med varme, før jeg kan høre den!!

Jeg opplevde et annet godt vårtegn i morges på luftetur med Jølle. Det blåste noe forferdelig, gradene lå rundt null og det snødde lett, men i toppen av treet oppe i bakken her, satt svarttrosten og sang så vakkert!! Det er vårtegn det!!

Gunnar sa...

Stæren er et sikkert vårtegn, og her var du kommet fint innpå den.

HansKE sa...

Fint å se stæren igjen! Har sett svarttrost og vipe her i år, men har stæren tilgode!

Hilda R.B sa...

Oi, der har du fått et vårtegn. Så fint bilde av den!!! Bra jobbet.

Fotokarusellen sa...

Et vakkert bilde av stæren. Supert!

i stora drag sa...

Vilken fin bild på staren!
Jag tror minsann att jag aldrig har sett någon! :(
Mitt fågelintresse är ganska nyvaknat! *s*
Ha en fin kväll!
/Pia

VALKYRIEN sa...

For et flott bilde av den vakre stæren! En 500 mm gjør seg - men man må jo se at det sitter noe interessant der også! Lenge siden jeg så en stær faktisk....

Marias Teater sa...

Nydelig! Når blir jeg flink nok til å ta så bra bilder av for eksempel stæren? Det er lenge til - har ikke tolmodighet å fokusere ordentlig med kamera en gang! Bra jobbet, Leonora!

Anonym sa...

Lekkert stærebilde! God skarphet, og fint miljø!

Ha en fin uke!

Kate! sa...

Wow- what a beautiful bird!

i stora drag sa...

Hej igen! :)
Vi har också köpt oss några fina fågelböcker de senaste åren! Fast jag kan inte säga vad det är för fågel när jag hör dem sjunga! Jo förresten, koltrastens (svarttrost) vårliga sång den känner jag allt igen! :)
Pia

Luzia sa...

He´s a very nice bird! Hugs from Luzia.